Cara nak buat CLICK HERE button

Assalamualaikum..Thanx for coming here..


Kali nie raihan nak share kat korang macam mana nak buat iklan yang bulat tuh. Tengok kat penjuru kiri kan ada bulatan pink CLICK HERE kan? Try klik kat button tuh. Boleh letak link apa-apa kat situ taw. Tapi satu link je lah, tak boleh tamak okeh. Nie cara yang raihan godek-godek html tuh. Saja nak bereksperimen tapi boleh pakai pula.


Nak buat button macam tuh tak? Meh sini nak ajar.

1. Mula-mula korang reka lah button tuh guna photoshop atau photoscape.
Upload kat photobucket untuk dapat url gambar. Copy url untuk HTML tau

2. Buka dashboard > layout > add gadjet > HTML/Javascript

3. Pastekan url image dekat kotak tuh. Klik kat rich text untuk paparkan gambar. Nnt akan keluar image yang korang dah pilih.



4. Boldkan gambar tuh, klik dekat link. Dan isikan link apa yang korang nak promote. Macam kat bawah nie.


5. Finally, save kan. Senang kan.



p/s : Nak mudah, korang boleh guna freebies kat SINI. Tinggalkan komen kalau tak faham yep.

GOOD LUCK! ^^






Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

2 budak mengomel:

Cik FaRiZaM berkata...

tq dear...dah follow ur back. sori late

dr segmen

http://afasz.blogspot.com/2012/04/segmen-blogger-pilihan-chegu-zubir.html

salam perkenalan :)

rAIHan berkata...

salam kenal juga..

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart