Cara bagi effects pada gambar

Assalamualaikum..

Okay class..today i will teach you how to give effects on your picture. # dah macam cikgu Bahasa Inggeris. Effect yang macam mana tuh ye? Cuba letak cursor kat gambar bawah nie. Nampak tak ape jadi? Hah macam tuh lah.

Raihan buat tutorial nie sebab ada yang minta, senang update entry terus. Boleh share dengan yang lain kan? Raihan pon belajar dari blog lain tapi tak ingat link blog tuh. Ini yang ada dalam simpanan.

Caranya :

1. Dashboard > Edit HTML > Tick Expand Widgets Templates

2. klik CTRL + F button. Cari kod <head>

3.Copy kod berikut dan pastekan kod kat bawah nie BAWAH kod <head>


<style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

6 budak mengomel:

takiyaoceto berkata...

menarik gak ni macam nak try jer...

Hanim Irsyad berkata...

good tutor :)

athirah.khalil berkata...

Wah,i love you rehan.huhu.tq

eyda berkata...

boleh try nanti =D nice laa

rAIHan berkata...

@athirah.khalil love you too..

rAIHan berkata...

@eyda try lah..=)

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart