Ini Masalah Saya, Awak pula?

Assalamualaikum..

Sejak dua tiga menjak nie raihan rajin nak blogwalking ke blog-blog bloggers lain. Tak sangka ye semua kreatif dan inovatif belaka. Ramai yang bagi tutorial dan freebies. Bab yang FREEBIES yang paling best, boleh curi!! Haha. Selain dari join segmen2 yang berlangsung raihan akan blogwalking blog yang post link dekat BLOGGERS GROUP. Saja nak tinggalkan jejak tapak cap jari yang meruncing menaip komen kat blog korang tuh. Haha!! *konon runcing. Tapi masalah masa nak blogwalking nie banyak juga eh. Susah dan payah nak buat tiap2 kali menjengah kan jari di sana. Kadang-kadang pandang kecik besar kecik besar je tau. Eh eh bukan raihan marah tau.


Masalah pertama :
Ada sesetengah bloggers yang tinggalkan link kat blog raihan terutama kat shoutbox tuh. Tapi nak bagi tahu korang kadang-kadang link tuh broken tau. Ada yang singgah dan jemput raihan join segmen or GA. Bangga jap. Ada orang jemput!! Tapi sayang nya link tuh broken dan tak boleh dicapai. So raihan galakkan korang letak link tuh kat komen box di mana2 entry terbaru blog raihan. I'll so glad.

Masalah kedua :
Ada blog yang berat dan lambat loading. Raihan tak cakap blog raihan ringan dan cepat loading tau. Tapi tolong bagi tau kalau blog nie lambat loading. Masalah dengan blog lambat loading nie akan sebabkan sesiapa yang bakal nak blogwalking blog korang berPUTUS ASA.

Masalah ketiga :
Music auto-play widget. Ramai yang sangat-sangat suka letak benda nie dalam blog korang. Tapi kalau boleh letak lah kat tempat yang senang dan mudah nak cari supaya boleh di 'pause' kan. Tak semua nak dengar apa yang kita nak dengar kan. Jangan terasa ya.




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

8 budak mengomel:

Muhamad Asyraaf berkata...

btol2. sgt setuju dgn point no.3.. kdg2 on9 mlm2, tetiba lagu kuat2. terkezut org yg tido.. huhu.. no offence. :)

mirmashi94 berkata...

lebih kurang je masalah kita. hehe. tapi paling x suka music auto play. bukan ape, saya lebih suka suasana senyap masa membaca. ye, saya tahu saya nerd -.-. kadang2 tuee tetiba kuar muzik, terkezutt jugakk. phewww~

putri=) berkata...

Bls knjungan.. (:
Stuju dgn pndpt ktiga.. (;

Nurul Akmal berkata...

Yup... Sokong... Kalau benda yg serabut, kt terus tutp.. Leceh lah..

WANA berkata...

terasa I ! ahahaha
mmg betol pon.. :)

rAIHan berkata...

@muhammad asyraf : kan..hehe..bese memang kne silent lappy nie.

@mirmashi94 : betul..raihan pon tak suka dengar music sambil baca..huhu

@putri=) : ramai yang stuju dengan no auto-play nie kan?

@Nurul Akmal : huhu..belum masuk kalau tunggu lama-lama tak keluar2..haha.

@WANA : terasa? haha..biasa buat eh..mesti point no.2 tuh kan.

sHiMi sHinHae~ berkata...

ha aa ,kalau yg lmbat loading mmg tutup aa ..tang lagu tu ,sabau je aa ,huhu

Kusyt.D.Luffy berkata...

jemput singgah,baca dan join...heee
http://akusimatahari.blogspot.com/2012/05/sepasang-sahabat-hodoh.html

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart