Cara install font baru dalam PC

Assalamualaikum.


Klik utk maklumat lanjut :


Kali nie nak tutorial cara nak install font dalam komputer. Permintaan dari yayah. Boleh dapat kan pelbagai font dekat sini, sini dan sini. Jom belajar cara nak install dalam PC.

Cara-caranya :

1. Pergi ke website yang kat atas tuh. Pilih mana-mana yang korang berkenan. Dan download.

2. Dah download, korang open file tuh. Korang akan nampak nama tulisan yang korang nak. Copy file tuh kat desktop.


3. Open control panel. Klik bahagian Appearance and Personalization.


4. Lepas tuh, klik font pulak.


5. Korang copy/ tarik file yang kat desktop tadi ke dalam tuh. Tunggu dia install.

6. Lepas tuh korang nak boleh guna. Dalam photoshop pon boleh guna jugak tau. Selamat Mencuba!!



Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

6 budak mengomel:

yayahnasake berkata...

terima kasih :)

rAIHan berkata...

@yayahnasake sama2..cuba tau. =)

WANA berkata...

GUD INFO!

rAIHan berkata...

@WANA boleh install dan guna kat komputer..=)

cik missh berkata...

terima kasih, :)

natrah maslion berkata...

terima kasihh :) membantuu

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart