MPO : Menarik Perhatian Orang

Assalamualaikum..


Orang seperti nie memang nak kena cili tau, bosan lah dengar orang yang cantik kata dia tak cantik. Orang yang bijak geliga genius tahap petala kelapan kata dia tak pandai. Orang kurus keding macam lidi kata dia tak cukup kurus. Hey, cakap biar pandang-pandang tau. Jangan sebarang je,,tengok kiri kanan dulu kalau nak cakap. Allah dah kurniakan kelebihan sepatutnya bersyukur. Sorry lah kalau entry kali nie bunyi macam marah. Tapi memang pon. Geram pon ada. 

Cuba bayangkan si A nie memang pandai. Tidur dalam kelas, main sana sini pon dia boleh skor. Bandingkan dengan si B yang ala-ala macam penyu tersesat kat Rantau Abang. Usaha lebih gigih tapi dapat banyak tuh juga. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan. 

Tengok pula kalau orang yang memang sedia dah kurus. Badan dah sedang elok. Kata dia gemuk? Nie kes minta pelempang. Haha. Berani nak lempang ke? *hiper je tau. Bandingkan dengan orang yang memang ada masalah berat badan. Makan sikit pon berat naik berkilo-kilo. So, janganlah cakap mcm tuh, Wahai Cik Kurus yang dah siap2 kurus!

Kalau nak tahu nie lah ciri-ciri orang yang saja nak tarik perhatian orang. Haiyo. Kadang-kadang yang buat tak perasan yang cara macam nie boleh mengguris hati orang lain. Kecik hati tau. Cukup lah kalau bersyukur dengan anugerah yang ada. Tak perlu lah nak cari perhatian lagi.

p/s : gambar tuh jumpa kat Instagram.




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

14 budak mengomel:

Wahyu Ismail berkata...

manusia memang sukar untuk bersyukur dengan apa yang dikurniakan untuk mereka..lumrah manusia..

محمد شهريل القنيطري berkata...

betol tu..lbh baik jagalah hati org lain sama...

Miey Safie berkata...

stuju2..kdg ase menyampah gak...

Yumida berkata...

biasa la..nk mtk org puji dia lebih....
last perenggan tu terbaik la...mmg kita harus bersyukur pdNya....atas apa yg dianugerahkn.

Fariz Reza [FR] berkata...

Assalamualaikum, terima kasih follow saya , FR datang balik follow kamu ,

owh ya sebagai membalas jasa kamu saya masukkan blog awak dalam bloglist saya (^_^) suka tak???

Bloglist Fariz Reza [Dot] Com

nadia farhana berkata...

jangan marah2 :)

NiaLidia. berkata...

heheehe setuju. agak annoy kan, lg lg kalau yg duk canang kat social work. gambar laWa2 smpai ribu2 like tp caption, sorry saya hodoh. puihhh hihi

♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ berkata...

http://i1154.photobucket.com/albums/p521/Nik_Suhailie/raihan.gif

rAIHan berkata...

@Fariz Reza [FR] hehe,,thanx..mestilah suka~

rAIHan berkata...

@nadia farhana hehe..dah cool dah...peace!! =)

rAIHan berkata...

@NiaLidia. haha..memang sah lah dia nak kan perhatian..=.='

rAIHan berkata...

@♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ thanx lily,,nanti akak buat entry pasal nie. tanda terima kasih akak pd lily..=)

keli menari berkata...

Jaga hati kita jaga hati semua !

rAIHan berkata...

@keli menari betul2..=)

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart