Segmen : Heyy ! Aku blogger


Pow Pow SINI


Lily tanya lima soalan : 

1. kenapa jadi blogger?
Nie sebagai fulltime work. Kalau orang kerja part time cuti semester. Raihan kerja fulltime dengan menulis. Ala-ala typist gitu. Sambil nak cari ilmu tentang komputer. Siyes banyak benda baru yang "oowh iya ke?" Haha.

2. Kenapa letak nama tuh pada header?
Urm..nie susah sikit nak bagi tau, sebab masa buat blog tuh je yang terfikir oleh otak yang berkarat nie. Haha. Pernah juga rasa macam nak tukar sebab nak eja susah. Life is not that long. Hah tengok berapa banyak perkataan kat situ.

3. Corak header. Patut macam tuh ke?
Hehe. Malu nak bagi tau. Dah banyak kali tukar header tuh. Paling lama pakai header yang before nie. Pernah dapat hadiah header dari bloggers lain. Tapi sayang nak guna. Haha. Cipta header baru macam kat atas tuh. Scroll lah tengok. Comel kan? Tiba-tiba ada idea nak buat. Finally jadilah corak cute2 gitu. Muahaha~

4. Banner comel, kenapa?
Ini lagi satu hal. Banner blog nie siyes tak comel. Kutuk sendiri sebelum orang kutuk. Dapat banner baru dari Lily. Tapi belum sempat tukar. Kalau guna yang tuh confirm comel sebab orang buatkan khas untuk raihan. Hihi.

5. Kenapa follow blog lain?
Paling utama sebab nak luaskan pandangan dan memperbaiki gaya tulisan. Opss bukan nak tiru ya. Tak akan sekali-kali. Nanti kena sabotaj. Raihan memang rajin follow blog bloggers lain. Tak kira lah dalam segmen atau terjumpa di mana-mana atau yang singgah/follow jerit kat shoutbox tuh. Buat apa kedekut kan.

p/s: Eh korang nak join tak? Klik lah banner tuh. Jenguk Panda. Jangan lupa join. 


Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

6 budak mengomel:

♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ berkata...

thanks akak sebab join =] . kembang da lilyy ni . ^_^

Masz Sidek berkata...

selamat bersegmen... :)

rAIHan berkata...

@♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ sama2..akak pon mmg tgh mood nak join segmen.

rAIHan berkata...

@Masz Sidek mekaseh...hihi. jom join sekali.

♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ berkata...

tahniah akak ! tempat pertama untuk akak =) , honestly http://thestoryyoflilyy.blogspot.com/2012/07/pemenang-segmen-lilyy-1-10.html

rAIHan berkata...

@♥ ʎʎןıן ʎןıǝ ♥ hehe..sukanya..^^

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart