Stay Green, Pledge here!

Assalamualaikum

Sekarang nie raihan busy berkempen sana sini. Nak tahu tak kempen apa? Kempen Hijau untuk selamatkan haiwan yang hampir kepupusan. Salah satunya ialah penyu. Sebab ramai sangat manusia yang suka makan telur penyu. Korang pernah makan tak? Erm agaknya, apa rasanya? Sedap ke. Raihan seumur hidup belum pernah makan telur penyu tau. Telur ayam tuh banyak lah. Haha.

Eh raihan sebenarnya nak promote fan page kempen nie. Dah mencecah lebih 70 000 likers. Korang dah like ke? Jom lah like. Tapi sebelum korang like page tuh. Apa kata korang join kempen nie dulu. Caranya mudah. Meh nak ajar.

First : Korang klik kat gambar bawah nie.


Second : Korang isi form kat dalam website tuh. Macam dalam gambar bawah nie.



















Last : Korang like page nie.

Dah buat semua? Bagus. Thumbs up untuk korang. Nak tahu tak kenapa kempen nie dijalankan? Sebabnya statistic kelahiran haiwan nie jatuh sehingga 60%. Kalau kita tak buat langkah berjaga-jaga serta pemuliharaan. Mungkin generasi akan datang tak dapat tengok penyu secara live. Kesian kan pada generasi akan datang. So, ini tanggungjawab kita. Jangan lupa join kempen oke. 





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

8 budak mengomel:

Ezad Skytech berkata...

stop makan telur penyu...! support kempen ni..

P.S - nasib baik la sy tak makan telur penyu...hee~

rAIHan berkata...

@Ezad Skytech sama. tade lah rasa bersalah sgt..hehe

MyMy berkata...

nak support tp aritu daa makan telur penyu pula daa.. huhu

rAIHan berkata...

@MyMy support kempen pastu takyah makan next time. that's better.

Wanieys berkata...

bagus la raihan ni...sokong sgt apa yg raihan buat...tq yer letakkan wani dln link raihan..nanti wani msukkan raihan dlm bloglist wani :))

fiQRa berkata...

mas tak pernah makan telur penyu.. rupanya org makan telur penyu tu.. ishh tak patut betul lah.. mas dah like :)

rAIHan berkata...

@Wanieys jom kita selamat haiwan..sama2 waniey..=)

rAIHan berkata...

@fiQRa betul2..sbb ramai org suka mkn telur penyu tuh.

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart