When I was A kid

Assalamualaikum

Hey there! Thanx singgah. Jom baca sampai habis entry nie. Haha. Unsur paksaan nie. Saja nak update tentang when i was a kid. But i'm grown up now. Bak kata makcik pakcik sedara, dah boleh kawin. Poor me. Calon pon takde. Jom baca apa yang raihan buat masa kecik-kecik dulu.

#1, Main masak-masak. Esspecially for girls. Mengaku cepat.
#2, Main galah panjang kat sekolah before masuk kelas. Berterabur lari bila dengar loceng.
#3, Ponteng kokurikulum sebab sekolah buat hari Sabtu. Kes malas bangun pagi lah nie.
#4, Main kejar-kejar. Mangsanya budak lelaki yang mulut tak ada insurans. Kalau dpt cubit sampai lebam.
#5, Main tak kawan orang. Siap ajak lagi orang jangan kawan dengan dia tau. Sooo childish. Haha.
#6, Buat buku biodata. Kononnya nak ingat kawan sampai bila-bila. Tapi sekarang. Buku dah kemana pergi.

Haha. Lawak gila bila fikir zaman dulu-dulu. Time kecik-kecik dengan selekehnya. Macam-macam yang bodoh-bodoh je. Tapi yelah time kecik-kecik mana nak fikir malu ke apa kan. Main belasah je. Sometime rasa macam nak erase habis-habis kebodohan dan kesengalan time dulu. Tapi itu lah kenangan yang mewarnakan hidup kita. Whatever it is, life must go on. Just smile when you think about the past. 




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

8 budak mengomel:

Fatihah berkata...

no 6 tuu. buat buku biodata. haha

nuha ahmad berkata...

betul betul buku biodata popular taw ! hehe

Riswin Zahari berkata...

childhood.. sgt menyeronokkan! =D

~MiZz Atie ZieYa~ berkata...

buku lagu tulis rak dulu?zieya tulis..heheh..lagu first...lagu gerak khas...hehe

rAIHan berkata...

@Fatihah haha. gegurls je yg buat mcm nie kan.

rAIHan berkata...

@nuha ahmad yup2. ada 2 buah sbb ada dua sekolah. haha.

rAIHan berkata...

@Riswin Zahari yes. u are right. memorable moments~

rAIHan berkata...

@~MiZz Atie ZieYa~ aah.. ada jugak. raihan tulis lagu aladin. BHAHA.

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart