Adik punya bisnes

Assalamualaikum

Thanx sebab drop here. Raihan nak share something, sebenarnya dah lama buat dah tp belum berkesempatan nak update dalam blog. Raihan tolong adik buat bisnes coklat. Mula-mula tuh modal rm45 sahaja. Tapi sekarang nie dah ade RM113. Banyak tak? Hehe. Jual kat koperasi sekolah yang umi raihan mengajar tuh. Biasalah budak-budak kan memang sukakan coklat. Raihan dan adik-adik lain pon makan banyak dah.

Coklat tuh adik raihan guna coklat putih dan coklat hitam (dark). Coklat hitam tuh memang sedap sangat. Manis pon manis. So tak boleh makan banyak sekaligus. Raihan suka coklat sebagai penjana kegembiraan. Dan juga sumber glukos bila tengah lapar tapi tak sempat makan atau tak ada makanan.

Korang suka makan coklat apa?

p/s: Nanti raihan tayang coklat yang kami adik-beradik buat tuh lain kali ya. :)




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

15 budak mengomel:

hazwan hairy berkata...

saya suka coklat..hehe...plan2 dri bwah nnti msti akn lbh berjya...gudluck

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

eyqa mmg suke makan semua coklat..
i'm chocolateholic...

|shuhadaothman|TM berkata...

shu ske toblerone. hihi ^^

deno berkata...

yummy!!! puasa ni terliur pulak membayangkan coklat yang lazat tu... bestnyee... deno suka cadbury :)

Pecinta pink^^ berkata...

wah,,sy pun suka coklat:)

NASZ berkata...

saya pun suka makan coklat. Paling syok Cadburry. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

dEdEQ dE wIshEs berkata...

SY SUKE MAKAN COKLAT MCAM2 .. ASAL NAME COKLAT .. SUME SY BEDAL .. HEHE .. EH .. NAK RASE LA coklat putih dan coklat hitam (dark) BUTAN RAIHAN N ADIK TU .. POS LA CINI CIKIT .. HOHO

dyabunga berkata...

semua dya bedal..hihih..asalkan coklat

Silent Note berkata...

laku tu macam sedap je..hahahaha

jom sertai pertandingan mencipta logo..hadiah menarik menanti anda..

http://bahrain-info.blogspot.com/p/pertandingan-mencipta-logo.html

Eca Dwinky Asha berkata...

wahhh..coklat mmg sedap :D

محمد شهريل القنيطري berkata...

ok dan 1 lagi jgn lupa post ke morocoo yer..hehe

Azzah berkata...

suka dark coklat..kdg2 yg letak kismis dan kcg pun sedap..apapon yg namanya coklat semua sedap la..

missha berkata...

suka coklat..hehe.....:)

cci berkata...

cci dulu pon jual coklat gak.. kalo nak info tentang coklat leh join group cci. FB HOMEMADE CHOCOLATE ONLY

rAIHan berkata...

@cci mekaceh share info. ^^

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart