Analisis otak yang tepat?

Assalamualaikum


Nak share something dengan korang. Hehe. Raihan jumpa kat facebook. Nampak menarik lalu tertarik. Bukan apa sebab kebanyakkan yang dinyatakan macam betul. First time buat entry pasal man vs woman.
Pertama : Multi-tasking.Perempuan mmg ada power dalam buat banyak kerja dalam satu masa. Lelaki tak. Dia akan tumpu pada sesuatu perkara sahaja.
Buktinya : Ayah raihan selalu bebel sebab buat banyak benda satu masa sedangkan raihan rasa mampu nak buat. Cuma kalau ada gangguan, teralih sikit tumpuan. Hihi.

Kedua : Skil memandu.Lelaki lebih mahir memandu berbanding dengan perempuan. Perempuan selalunya takut-takut sikit.
Buktinya : Kalau kita tengok pemandu tuh macam teragak-agak je. Kita akan terus syak. Mesti perempuan yang drive nie.

Ketiga : Bahasa.Perempuan akan bercakap dengan belok sana sini dulu. Naik atas, turun bawah. Baru tahu apa dia nak. Kalau lelaki, dia cakap terus terang je.
Buktinya : Selalu terjadikan.

Banyak lagi perbezaan yang disenaraikan di sini. Raihan tak nak ulas semua. Hehe. Tapi kadang-kadang tak semestinya juga tau. Ada juga perempuan yang tak boleh buat banyak benda dalam satu masa. Komen pendapat korang pula?


Sponsor by :






Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

15 budak mengomel:

Cik Rongoks berkata...

ade betulnye.huhuhu

MyMy berkata...

hahahaaa betol tu..
perempuan selalu cakap naik atas turun bawah.. belok sana belok sini.. dah sampai tempat tu bru la taw apa yg dia nak..


sb sndiri penah buat.. SELALU.

roziahojijie berkata...

Sebab itu lah perbezaan antara lelaki dan perempuan .. Perempuan terer tu , lelaki terer ni .. cm tu lah . Ciptaan Allah kan :)

ezyra daniel berkata...

hehe ye laa...
sometime de betul gk nie,.
hehe
thanks share

LadyBird berkata...

bab memandu ni lady setuju.. tp ade jugak yg lg bgs dr lelaki.. dn ade jugak akak tgk kan, lelaki bw mcm siput sedut jerk.. hehehehe

hairy berkata...

hahaha betul tuh! bab memndu tu lg sgt2 betul..haha

CCICute Design berkata...

hahha... ske yg kedua tu... wahahah.. pada hal cci pon memandau gak.. tp bwk kete cam pelesit... :P

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

kalau yang drive tu memang betul :)

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar berkata...

memandu ye? mang tersangat la betol tp jln highway mcm mne? lau buat keje rumah mang girl teror :)

Azza Afdzal berkata...

betul2...terutamanya pada skill memandu...wlpn azza cekap bawak kete tp ada mase2 jugak azza takut jugak nak drive hehehehe

Masz Sidek berkata...

hahaha... ada yg betul... buat byk kerja dlm satu masa tu terbukti tau.. sy selalu buat... contohnya semasa cuci pakaian... sementara tunggu mesin habis berputar... kita boleh masak nasi... dan sementara tunggu nasi mendidih sambil tunggu masin masih berputar kita boleh sapu sampah... dan sebelum tengah semuanya siap... baca novel pun sempat tau... hehehe

bab memandu pula... sy akan teragak2 bila ada gangguan cth nya... bila sy nak keluar simpan tiba2 jer ada yg berbunyi... tunggu2... slow2... tak suka tau...

izan mama mia berkata...

betullah tu,..bila lelaki dan perempuan bergabung dalam satu ikatan yg sah...makanya mereka saling melengkapi kekurangan pasangan...

ain farahin berkata...

skill memandu lelaki memang leh dapat award berbanding perempuan

Hanif Idrus berkata...

Yang no 2 aku sokong..kalau tengok terhegeh-hegeh ajer memandu dalam kepala dah set ini mesti PEREMPUAN yang bawa...hehehehehhe

Miss Anisah berkata...

Lelaki lagi penyabar berbanding perempuan...

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart