Cara buat watermark guna photoshop

Assalamualaikum

Semalam dapat permintaan dari yayah. Beriya-iya dia nak belajar buat watermark guna photoshop. Raihan tak pandai sangat buat tutorial nie sebenarnya. Takut orang tak faham. Hehe. Tapi sebab nak tolong yayah, buat juga lah.

Raihan ajar cara paling simple buat watermark tau. Guna adobe photoshop CS yang download dari Wan Hazel. Kalau lain tuh, maksudnya software kita tak sama.






Selamat Mencuba!!

Yayah, silalah ambil watermark tuh kalau sudi.
Sponsor by :





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

10 budak mengomel:

Azzah berkata...

azzah selalu buat cincai2 je..tu pun pakai photoscape..

FaLya berkata...

kalau nk ltk dlm blog ni mcm mna?hee.._sy bdk bru bljr,kak

Busyra Bt Takiyudin berkata...

cantik n simple

rAIHan berkata...

@FaLya owh..nnt malam raihan explain ya. ^^

rAIHan berkata...

@Busyra Bt Takiyudin mekaseh..gambar tangkap muat je tuh. hehe.

محمد شهريل القنيطري berkata...

wahhh dah jadi blog tutorial PS nampak..hehe

rAIHan berkata...

@محمد شهريل القنيطري raihan tak pandai sgt pon. tp raihan ajar mana yg reti je..^^

Cik Rongoks berkata...

ika tak suka guna PS . hahaha
sbb xpandai nak guna :P

yayahnasake berkata...

TERIMA KASIH CIKGU SUDI TOLONG TUNJUK AJAR SAYA !!! ^_^

rAIHan berkata...

@yayahnasake sama2 yayah..^^

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart