Senyum pada Isnin

Assalamualaikum

Hadapi isnin dengan senyuman. Selalunya mesti mengeluh sebab isnin dah nak memunculkan dirinya. Terasa weekend begitu cepat berlalu dan tak puas lagi bercuti. Kemalasan yang menggunung bila hampir tiba hari isnin. Dan rata-rata hari isnin pergerakan menjadi lambat. Sebab kononnya baru nak warm up.

Jom kita hadapi isnin dengan senyuman.

1.Mesti mempunyai weekend yang gempak.
Korang dah enjoy habis time weekend. Buat apa yang korang nak buat sesuka hati supaya korang tak menyesal dan akan merasa puas hati.

2. Tidur yang cukup.
Pastikan korang tak buat aktiviti yang memenatkan contoh jungle trekking. Nanti keletihan yang melampau. Tak sempat nak rest.

3. Kunci jam lebih awal.
Bila tidur malam sebelum hari isnin tuh, make sure korang kunci jam awal. Kalau lambat, korang akan terlambat dan tergesa-gesa untuk bersiap. Lambat datang kerja, kena marah dengan bos. Tension awal-awal pagi tak best.

4. Buat something yang gembira.
Lakukan aktiviti yang boleh menyenangkan tubuh badan. Contohnya meditasi dan bersarapan secara sihat. Mood kita akan lebih baik untuk sepanjang hari.

5. Pakai pakaian kegemaran.
Kesan psikologi pada minda kita. Bila kita pakai pakaian yang kita suka ia boleh menyebabkan kita lebih yakin diri.





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

10 budak mengomel:

Hanif Idrus berkata...

Monday still monday blues....panas enjin..hehe

eimah siti berkata...

nice info...cik siti mmg tak suka hari isnin...sebab hari isnin tuu la kelas abes kul 4.30ptg...hari lain abes dalam kul 12...huhuhu

Wanie berkata...

lebih dikenali Monday Blues ~~ hahaha, terutama buat pelajar sekolah, mcm wani

Nurul Husna Mohd Halim berkata...

betul..bile weekend dah wat aktiviti yg happy kan diri sndiri..isnin mesti akan jadi lebih bersemangat..:)

Azzah berkata...

lagi satu,siapkan kerja kt office elok2 hari last kerja..mesti hari isnin kita semangat nak pi kerja..kalau buat tak elok,tu yg mood monday blues tu..kan?

Silent Note berkata...

info yg menarik....
hehehe
senyum setiap hari..

NASZ berkata...

saya tag awak untuk segmen ini.

http://mohdnaser.com/umum/segmen-kenali-komuniti-blogger/

Pecinta pink^^ berkata...

senyum tak perlu kata apa2:) hee

Mia Meymi berkata...

isnin lah yg paling best..byk cerita..hehe..:p

deno berkata...

hari2 deno suka senyum :)

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart