Tumblr Newbie

Assalamualaikum

Raihan dah start buat tumblr. Walaupun zero knowledge tentang tumblr nie, tapi nak try jugak. Dulu dah register tp tak ingat password. So raihan buat yang baru. Hehe. Jenguk lah sini My tumblr.


Raihan baru nak belajar pasal tumblr nie, klu ada yang dah expert. Buatlah tutorial tau. Raihan nak tahu banyak lagi tentang tumblr nie. Klu rajin tinggalkan link tutorial kat sini. Before nie raihan refer tutorial kak Azzah jew. Ada lagi yang buat tutorial?





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

14 budak mengomel:

Mk Syahir berkata...

errr..pernah jugak terdetik nak buat..tapi malas -,-'

Hanif berkata...

Ada buat tmblr ini tapi digunakan buat ping entri sahaja..heheheh
Aku pun tak paham nak guna!!!

rAIHan berkata...

@Mk Syahir tulah..sbb benda baru kan. byk nak kena tahu.

rAIHan berkata...

@Hanif raihan nak guna utk upload gambar2 doodle je..siyes mmg tak pham..=(

sHiMi sHinHae~ berkata...

ish raihan ..sama larr ,ad ,tp xphm cmana ..ad lg ke sesape wat tuto ?nk refer ..huhu

rAIHan berkata...

@sHiMi sHinHae~ raihan dah cari. tp tak faham jugak. tuto kak azzah tuh je yg raihan faham..^^

Sheila Eiman berkata...

yang ni untuk apa sebenarnya awak??
sorry, sheila tak tahu benda alah ni.. hehhehee

Azzah berkata...

sbenarnya tak banyak org malaysia buat tutorial tumblr..ada pun dari luar negara..cuba raihan cari kat search tag kt dashboard tumblr tu..taip tumblr tutorial..mesti ada..

rAIHan berkata...

@Sheila Eiman dia mcm blog juga.

rAIHan berkata...

@Azzah tulah. tak byk tutorial yg raihan boleh faham...nnt raihan try cari..thanx sis.^^

ccicute berkata...

cci pon da buka.. tp haram x phm.. ^_^ nnti nk cari kat blog azzah la.. ^_^

deno berkata...

tumblr tu apa ya? pernah dgr tapi tak tahu... huhu

"ketinggalan betul deno ni kan.. hehe"

rAIHan berkata...

@deno dia mcm blog juga tp ramai org guna utk post photo..

deno berkata...

ohhhh... faham2.. thanks :)

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart