AS225 - Kimia Gunaan

Assalamualaikum

Dah lama rasanya raihan tak update blog. Maaf atas kesibukan raihan sepanjang minggu lepas. Raihan sibuk dengan pendaftran, pensijilan, borang, dan pengesahan pelbagai urusan. Tambahan dengan broadband celcom yang raihan gunakan di Shah Alam tidak banyak membantu.

Kali nie raihan nak ambil kesempatan untuk update blog. Nak bagi tahu kat adik-adik yang sedang belajar diploma dan mungkin nak sambung ijazah nanti. Sedikit sebanyak maklumat pengajian ijazah yang raihan ambil sekarang nie.


klik utk pembesaran

Nie antara subjek yang raihan sedang ambil buat masa nie. Oleh kerana raihan adalah student lepasan semester akhir diploma UiTM. Raihan dapat transfer kredit dari apa yang raihan dah belajar kat diploma dulu. Sekarang nie raihan berada di semester ketiga di pengajian ijazah nie. Wish me good luck.

Raihan harap dapatlah maklumat ini membantu adik2 pada masa hadapan. Jangan tersalah ambil kos tau, nanti kalau tak minat nak belajar. Susah hati plak nnt. Hope for the best, prepare for the worst. Good luck!




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

20 budak mengomel:

Azwa Mislan berkata...

saya pun budak kimia gunaan. :)

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

gud luck raihan:)

rAIHan berkata...

@Azwa Mislan owh sama lah. bru masuk @ dah lama masuk?

rAIHan berkata...

@Nur Atiqah Mohd Zaki thanx eyqa. ^^

eimah siti berkata...

nnt adik2 panggil akak raihan la...hhehehe

cci berkata...

gud luck raihan..

Cikgu Ma berkata...

gud luck...=)

Hanif Idrus berkata...

Good luck..
Saya budak Sains kemasyarakatan...kimia2 ini zero..kekekke

dyabunga berkata...

good luck ye raihan..lama tak singgah blog raihan..
nak exchange link dgn dya?

errisya berkata...

salam..nk tumpang tya boleh?saya baru je abis dip microbiology dr uitm..nk smbg degree utk nex intake bln march nt..n sy minat sgt chemistry..so juz in case,nk tya pdpat org2 yg da amik kos ni la..so far dah msuk ni,how's kimia gunaan?blaja mcm mne?ok ke?

rAIHan berkata...

@errisya dip microbiology bole masuk kos nie. insyaALLAH bole transfer credit. setakat nie raihan yg raihan belajar. alhamdulillah oke. tak lah hardcore sgt. tp klu nak mudah sikit amik pure chem. klu pure chem lebih kpd theory. kimia gunaan lebih menjurus kpd aplikasi dan pengiraan.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, akak saya nak tanyaa. kimia gunaan tu sebenarnya macam mana? ada peluang tak untuk kita belajar course ni dan kerja di hospital?

rAIHan berkata...

@Tanpa Nama kimia gunaan lebih kpd aplikasi kimia dalam kehidupan..seronok tau beljar..mmg skop pekerjaan dalam makmal,,bole je keje kat hospital utk analisis kimia..byk lg sbnrnya bidang nie bole bwk...

tik.tok. berkata...

sis, you kampus mana? ShahAlam ke? btw, kita pun dapat kimia gunaan jugak untuk penerapan diploma. kawan ramai juga yg dapat sama course tapi semua kena kat arau. hihi.

rAIHan berkata...

@tik.tok. shah alam jgak. owh awk junior lah. hihi. diploma apa dlu?

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum. Kalau nak jadi lecturer better amek kimia gunaan or pure chem?

Tanpa Nama berkata...

Kimia gunaan sama ke dgn kimia industri? :)

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum kak.. sye plajar diploma sc uitm..sye berhasrat ingin mlnjutkan peljrn dlm bdg kimia gunaan ni di uia kuantan.. agak2 besar x pluang saye nk msok uia tu.. sbb sblom ni sye difhamkan uia biasa ambik bdak2 asasi diorg...tp seandainya sye berjye mmperoleh pointer yg agak tinggi...akak rse besar x peluang sye? Tq kak..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum kak.. sye plajar diploma sc uitm..sye berhasrat ingin mlnjutkan peljrn dlm bdg kimia gunaan ni di uia kuantan.. agak2 besar x pluang saye nk msok uia tu.. sbb sblom ni sye difhamkan uia biasa ambik bdak2 asasi diorg...tp seandainya sye berjye mmperoleh pointer yg agak tinggi...akak rse besar x peluang sye? Tq kak..

Tanpa Nama berkata...

Kimia gunaan ni banyak kira kira ke sis ? Means ada jugak math sekali ke

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart