Kolej Melati bakal kuterjah

Assalamualaikum

Maybe ada yang dah tahu raihan dapat sambung Uitm Shah Alam. Huhu. Dan raihan dapat kemudahan penginapan di Kolej Melati. Agak-agaknya mana lah Kolej Melati nie. Macam mana lah rupa dia. Baru ke lama ke? Hati ini tertanya-tanya.

Kalau nak tahu Kolej Melati mempunyai kapasiti 3450 pelajar dan mula beroperasi pada semester November 2002. Terdapat 4 blok iaitu blok 4A mempunyai ketinggian 8 tingkat manakala blok 4B,10 tingkat dengan muatan dua orang sebilik. Kemudahan lif disediakan bagi kedua-dua blok tersebut manakala blok 3A dan 3B masing-masing mempunyai ketinggian 4 tingkat dengan muatan 4 orang sebilik. Pejabat Pengurusan Kolej terletak di bahagian bawah antara blok 3A dan blok 4A. Kolej Melati terletak berhampiran dengan Kolej Teratai, bersebelahan Kolej Mawar dan berhadapan Blok III (Twin Tower / Menara SNT ).

Ahha. Raihan baca kat website Uitm. *mulut nganga. Haha. Hope dapat lah yang ohsem lagi hensem. Sekarang nie raihan sedang buat countdown nak masuk kolej tuh. Bukan free tau. Kena bayar ikut jenis bilik. Erm pasal kadar bayaran tuh raihan update kemudian.

Credit pada blog nie.


Credit pada blog nie pula.




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

15 budak mengomel:

haz berkata...

kolej melati dpn fak engineering n ptar. leh la usha mamat2 ncem nanti. hahahahah. btw haz duk kolej mawar =)

Azzah berkata...

2 org je satu bilik?bestnya..

Izzati Suhaide berkata...

wahhh..best nyerr kolej dia..bsr plak tu..klu kat kolej kmpus machang..xde la cm ni..tp lbih kurg la...he3

Sue-Rya Qistina berkata...

Raihan, dulu akak stay kat kolej Melati ni mase sem 6. Tapi mase dulu utk student dip, x dikenakan bayaran. Utk student degree mmg kena bayar dari dulu lagi. Mase akak stay kt Melati ni dulu, kitorg adalah 1st batch yg stay kt situ. Mcm2 hal yg berlaku kt kwn2 akak. Tapi tamo cerita kt awk. Sbb tu kisah dulu, mase mula2 kolej ni baru diduduki. hehehe. all the best ya!

Mieya Atiera berkata...

Tengok bilik, macam okey lah. Masing2 ada meja belajar sendiri. Mesti best kan?

rAIHan berkata...

@haz kwn raihan ade sne nnt..^^

rAIHan berkata...

@Sue-Rya Qistina adoii ade mcm2 cerita?
@_@

rAIHan berkata...

@Mieya Atiera kalau dpt yg berdua best lah..kena rebut nnt.

9n0L4 berkata...

wahwah. bestnye kolej die. untunglaaaa. ;)

cci berkata...

bestnya kolej ni.. ^_^ suke dorm dia.. kemas n tersusun

Si Matatajam berkata...

Masuk dulu baru tau cerita sebenarnya Raihan....

hazwan hairy berkata...

gudluck tau :-)

Shahril Nasir berkata...

wah mcm best jer..tngk bilikpon luas.. :)

priyadarshini berkata...

Bestnyer kolej tu..

Salam perkenalan.. Datang sini nak ajak awak join segmen saya yang kedua.. :D

http://princessaliessa.blogspot.com/2012/09/segmen-bloglist-september-by-priya.html

Eca Dwinky Asha berkata...

2org sblik pun oke juga....tpi klu ramai,lgi meriah kan?!.hehehe.

congrats smbg study dear..eca pun xlama lagi nak balik kolej,smbg final semester lak..hehehe

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart