Naik bas dalam kampus

Assalamualaikum.

Sekarang nie dah masuk minggu kedua kuliah, tapi baru sekarang berpeluang nak update blog. Maaf sangat2 sebab line broadband celcom kat sini tak berapa elok. Masa mula2 nak pergi kuliah, senior ada bagi tau yang kena naik bas pergi ke fakulti. Dengar macam jauh sangat kan. Tapi sebenarnya tak lah jauh mana, sebab still boleh jalan kaki kalau mahu. Bahana nya baju dah lencun basah sebab berpeluh. Haha.


Gambar di atas adalah situasi dalam bas waktu pagi. Tak berapa nak sesak sangat sebab kena bayar RM1 setiap kali naik. Kalau naik bas yang disediakan oleh pihak UiTM agak sesak sebab free. Selalunya raihan naik Rapid KL nie walaupun kena bayar RM1 setiap kali naik. Awal bulan je lah kan. Nanti dah hujung bulan, raihan naik bas free pulak. Hehe. 

Perkhidmatan bas yang disediakan seawal jam 7 pagi dan berakhir pada jam 11 malam. Bas2 nie akan berlegar-legar dalam kampus dalam tempoh tersebut. Jadi tak perlu risau bas ada atau tak. Selalunya memang akan ada. Tapi raihan tak pasti pulak kalau time weekend. Sebab tak pernah stay dalam kampus time weekend lagi. 


Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

19 budak mengomel:

skulluv berkata...

pakai kad ke duit kertas?

sepenaraya.blogspot.com

miz ruha berkata...

tengok dan baca yang raihan post ni teringat pula time study dulu...
kalau kelas pukul 8.30pg memang sangat ramai student beratur nak naik bas..
kalau dapat duduk tu memang bertuah sangat lah...
Tapi itu dulu..
sekarang dah jadi alumni UiTM...

hnahdy berkata...

free mesti sesak. :)

Bella Nabilah berkata...

bas rapid yg paling femes kat uitm..hehehe

profmie berkata...

ohw..samelah ngn sy..kdg2 nek bas jg g kuliah..tp lbih suke nek kete kwn..hihi..
stdy kt uitm upenya.bru taw

rAIHan berkata...

@skulluv duit kertas pon boleh. kad touch n go pon boleh

rAIHan berkata...

@miz ruha owh akak senior lah nie..

rAIHan berkata...

@hnahdy haha..itu biase. XD

rAIHan berkata...

@Bella Nabilah selesa dan laju.. ^^

rAIHan berkata...

@profmie klu tinggal hostel mmg kne naik bas. tade pilihan lain.

hazwan hairy berkata...

kalau nak jalan jenuh patah kaki...

cci berkata...

da lama cci x naik bas.. hehhe.. rindu..

vidalsisah berkata...

blajar kat uitm shah alam ke?

Mieya Atiera berkata...

Tak pernah ada pengalaman pergi u lagi sebab Mieya belum lagi sambung belajar

Hanif Idrus berkata...

Dah lama tak naik bas!!!
Masa belajar nak moto!

Ain berkata...

sempit nyeee !! payah tu

Nur Atiqah Mohd Zaki berkata...

eyqa un same jer cam raihan..
naek bus yg padat too

Sanji Ngatmi berkata...

berkorban demi agama bangsa negara . peace

◕ Kawaii D Y S H A ◕ berkata...

rindu naik bassss kat uuuu

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart