Bantu penyewa jimatkan kos

Assalamualaikum

Hai korang! Thnx sudi singgah dan melawat sini. Selesai sudah masalah lubang paip tersumbat kat rumah sewa nie. Alhamdulillah. So sekarang tak perlu lah nak bangun awal2 pagi berebut bilik air utk mandi. Masing2 kelas start pukul 8.30pagi so housemates semua nak bangun dan mandi pada masa yang sama. Tiap2 pagi kne queue. Huhu. Dah macam hostel lah pulak. Heh.

Tapi sekarang problem selesai. Abang maintainence tuh dah datang betul kan segala kerosakan yang ada kat rumah sewa nie. Kalau ikutkan raihan duduk sini tak sampai tiga bulan pon, tapi dah macam2 hal berlaku. Haihh. Cabaran betul lah. Eh. Raihan nak share something sebenarnya. Abang maintainence tuh guna cara mudah utk lubang paip tersumbat tuh. Tak sangka pulak senang. Sebab memang tak pernah amik tahu pun hal2 cenggini before nie. Kiki.

Kalau lubang paip rumah korang tersumbat, korang g kedai hardware beli drain opener. Kalau tak percaya korang google sendiri apa drain opener tuh bole buat. Korang tuang je kat dalam lubang yang tersumbat tuh. Setel masalah.


Drain opener yang digunakan. RM12.90 aje.


Siap ade instruction lagi. Mudah sangat.


Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

0 budak mengomel:

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart