Cara nak dapat CPUV dari Nuffnang

Assalamualaikum.

Hai korang! Thnx sudi singgah sini. Meh baca sampai habis sebab raihan nak share something. Maybe korang dah tau tapi raihan nak share utk mana blogger2 yang baru menjinakkan diri dalam dunia blogging nie. Raihan pon actually banyak belajar dari blogger lain masa mula2 start berblog.

Utk yang baru lah khususnya, korang tahu tak CPUV tuh menatang apa? CPUV tuh cost-per-unique-visitor
yang mana pihak pembayar iklan akan bayak korang based on pelawat unik yang datang meluangkan masa kat blog korang tuh.

Tips :

1. Make sure iklan terletak dengan betul dan tepat.

Dalam blog ada tiga tempat yang korang perlu make sure kena ade. Edit ikut arahan yang Nuffnang bagi okeh. Nie contoh rate iklan yang terpapar kat blog, kalau dapat 5 star semua kan bagus. Because tinggi rate, lagi better perfomance ads yang berlegar-legar dalam blog korang.


2. Kena rajin update blog dan blogwalking.

Yang nie semestinya tapi raihan pon kadang2 tertinggal juga bab nie. Maklumlah dah start study balik so tak boleh online selalu. But korang jangan risau, kalau korang tak sempat atau tak ade idea nak update blog korang just blogwalking pon dah oke. Make sure kena constant lah.

3. Update survey.

Tahu tak mana nak cari survey nie? Kalau tak tahu, login akaun Nuffnang dulu then pergi kat nama blog korang tuh. Klik pada manage my blogs -> update survey. Korang update lah ape yang patut so dapat tarik perhatian pihak pengiklan.


p/s: Ade banyak lagi tips utk dapat CPUV tapi nie yang raihan selalu buat. Sharing is caring. :)


Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

6 budak mengomel:

Syukri Mohtar berkata...

thanks for the info :)

Mieya Atiera berkata...

kena rajin bertanya kepada pihak Nuffnang jugak, supaya mereka nampak kesungguhan kita dalam bernaung di bawah syarikat pengiklanan mereka :)

rAIHan berkata...

@Syukri Mohtar ur welcome :)

rAIHan berkata...

@Mieya Atiera btul2. raihan pernah tnya gak dgn pihak nuffnang once. hikhik.

Is Levis berkata...

info yg baik utk blogger :)

Rina Zainal berkata...

Tq for the info..im newbie..so sgt mmbantu..thnks

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart