Ria riang raya!!

Assalamualaikum

Hai readers yang dikasihi, apa kabar raya korang tahun nie? Mesti awesome kan. Tahun nie raihan beraya kat Teluk Intan, Perak. Since nenek belah mak ade kat Selangor and nenek belah ayah ade kat Perak, kami beraya kat Teluk Intan dulu. Utk tidak terlalu lambat. Kami bergegas balik pada hari raya kedua utk beraya dengan nenek belah mak pulak. Huhuhu. Susah kan kalau ade dua kampung nie, nasib lah tak berebut nak balik mana dulu sebab parents raihan buat sistem giliran.

Tapi kan seriously time raya kali nie memang busy tahap gaban lah. Nasib tak meroyan. Huahuaa. Tahu nie giliran kami utk masak juadah hari raya. So, umi decide utk masak rendang daging resipi turun temurun keluarga, rendang daging, and lontong *setengah tempat called it as masak lodeh tapi makan dengan ketupat nasi. Lemang tak buat lah sebab kampung modern kan. Kehkeh~

Dari hari last puasa sampai lah ke pagi raya, tak siap-siap lagi masakan juadah raya terpaksa lah berkorban tidur * tak puas tidur lah sampai ke pagi. Rumah opah kecik dan tak dapat nak muatkan semua anak-anak dan cucu-cucunya yang ramai nie. So, raihan dan family dah tempah hotel sebulan sebelum raya lagi sebagai persiapan *konon nak selesa. Hewhew.


Hah apa stail gantung kat almari tuh, lepas gosok baju raya guna sterika ayah yang tersangat lah mini tuh *sterika travel lah kata kan. Nampak tak kain dia macam tak gosok? Hahaha. Sebabnya sterika tuh tak panas langsung, kalah dek aircond sesejuk 16 degree celcius tuh. Kehkeh. Raihan bukan nak menunjuk-nunjuk tau. Baju raya tuh tersangat lah murahnya. Even kat Peace Collection pon jual RM100 plus utk design yang sama sebiji cenggini.

Tadaa!! Gambar kat bawah nie sementara tengah tunggu ayah raihan membayar hotel. Nampak tak kat belakang dekat dgn kaunter tuh. Hehehe. Btw gambar bawah nie dah edit, kalau tak nampak lah segala parut jerawat kat muka tuh *sedihnya tak dapat selesaikan masalah muka nie. Tapi apapun raihan tetap bersyukur dengan apa yang raihan ada sekarang. Alhamdulillah.


Okay ladies and gentleman. Sesi perkenalan dengan my siblings ya! Raihan actually berenam beradik tapi yang sorang tuh missing in action. Barangkali ketika ini, dia tengah melayan tetamu. Hikhik. Start dari bawah, bertudung biru dan berkurung merah is my oldest sister diikuti dengan raihan as second daugther. Ahaks, Kak lang is the one who MIA * missing in action. Kak chik yang bertudung bawal pink dan my last adik is Kak su yang bertudung syria. The only hero and boy is my lil brother, Syakir. 

And sorry sebab tak dapat nak tunjuk gambar my parents sebab they are so busy. Maybe next time okay. Raihan nak ambil kesempatan nak wish SELAMAT HARI RAYA to uolls, bloggers. Even kita tak pernah bersua muka, tapi mana lah tahu ada tersalah bicara time komen. Maaf zahir dan Batin.




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

6 budak mengomel:

deno berkata...

salam raihan! hye dear!!! lama tak dgr khabar raihan... sori, link raihan sis hilang la... nanti sis letak balik dlm bloglist :) wahh... berseri-seri raihan ya raya tahun ni... sis pula raya kat hospital... time raya jugak nak sakit, sabor je la.. huhu... ok raihan... walaupun dah lewat, sis nak ucapkan juga selamat hari raya aidlifitri, maaf zahir dan batin.... :)

baby comel berkata...

Slmt hari raya raihan,. Maaf zahir batin ye. Mana best teluk intan ke selangor? Hehehe,

Mia Liana berkata...

wahhh.. cantik baju raya tu..

rAIHan berkata...

@deno thanx sis singgah sini. raihan pon jarang dah singgah blog sis. makin lawa dan comel. slmt hri raya jgak ^^

rAIHan berkata...

@baby comel slmt hri raya!! Maaf zahir batin. Hehehe. Dua-dua best sebab beraya dgn family. Hikhik.

rAIHan berkata...

@Mia Liana thnx kak mia ^^

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart