Antivirus Harga Kilang

Assalamualaikum

Raihan nak kongsi sesuatu dengan korang. Kawan raihan ade jual antivirus dengan harga yang berpatutan. Kalau korang nak tahu, antivirus nie kita boleh pakai untuk tempoh setahun tau. Kalau dulu raihan guna yang trial version, lepas tuh berjinak-jinak pula yang original sebab malas nak install dan uninstall setiap kali tamat tempoh. Apa yang  bagusnya kalau guna yang full version nie, aplikasi dan perlindungan utk lappy adalah maksima. Jadi raihan pakai full version selama setahun, dan update lesen sekali setahun sahaja. Mudahkan.

Raihan beli dan install tanpa berlengah lagi. Sebelum nie raihan guna Kaspersky 2012 tapi tahun nie raihan guna antivirus baru iaitu Bitdefender. Nampak awsome bila dah install. So nak ajak lah korang beli sama. Murah dan sangat berbaloi. Harga raihan tak sure sebab raihan tak tanya semua tapi yang raihan beli RM20 setahun utk satu PC.

Sebarang pertanyaan harga, sila PM kawan raihan kat >> SINI
Antara pilihan lain :


  • bitdefender 2013
  • kaspersky 2013
  • norton 2013
  • panda 2013
  • eset smart 2013
  • dll.


Trial version >> 30 days only


Full version >> 338 days left





Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

Resepi Crepe Mudah


Assalamua'laikum

Kali nie raihan nak kongsi resepi lagi. Raihan dapat dari kolej komuniti yang raihan attend hari tuh. Senang sangat nak buat sebenarnya, cuma masa raihan try kali pertama dulu teknik nya tak berapa betul. Sebab tuh lah tak menjadi sangat. Kali nie raihan buat dapat 30 biji, sedap pulak tuh. Huhu.

Bahan-bahan :

‎250g tepung gandum
2 sudu besar tepung ubi
2 sudu besar gula halus/castor
1/2 sudu kecil garam
200ml santan
300ml susu segar
2biji telur
400ml air
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu besar butter yg dicairkan.

Cara-cara :

Ayak kan tepung dulu.
Campur kan sekali tepung, gula, garam, santan, susu segar, telur, esen vanilla dan air.
Kacau rata. Boleh guna blender, mixer or manual.
Masukkan butter last sekali.
Letakkan sedikit pewarna.
Kemudian tapiskan adunan tadi.
Panas kan non-stick pan, letak kan sedikit butter. Make sure jangan terlalu panas.
Letak kan adunan tadi nipis2 atas permukaan kuali.
Biarkan seketika atas kuali tuh dan tak perlu diterbalikkan. Dan angkat.


Inti :

Whipping cream (non dairy) yang dah diputar gebu.
Buah-buahan yang secukupnya ( strawberry, kiwi, mango, durian)

Cara-cara:

Letakkan whipping cream ditengah2 crepe tadi.
Susun buah rata atas whipping cream tadi. Dan letakkan lagi whipping cream atasnya.
Lipat crepe tersebut.
Simpan dalam peti ais selama 30 minit.






Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

Yeay Tiramisu Ku Menjadi

Assalamualaikum

Hai u'olls. Ingat tak post raihan yang crepe hancuss tuh. Ahha. Sebab kan crepe tak menjadi tempoh hari raihan tukar plan utk buat tiramisu. Memandangkan dah beli whipping cream dan lain2 utk buat crepe dan plan tuh tak menjadi. Rasa rugi pulak kalau dibiarkan begitu saja dalam peti ais kan. So raihan pon google lah resepi buat tiramisu. Meh raihan nak ajar. Senang sangat sebab tak yah kukus, or bakar. Just layer kan saja.

Bahan-bahan yang perlu ada :

Mixer
Whipping cream - 250mL
Cream chesse - 1buku
Kek Span - kuantiti ikut keperluan
Esen vanila - 1 sudu teh
Serbuk nescafe
Serbuk koko
Air panas
Gula pasir - 1/2 cawan

Cara-cara :
- Masukkan whipping cream, cream chesse, esen vanila, dan gula pasir dalam bekas mixer. Mix kan sehingga sebati.
- Bancuh serbuk nescafe dengan ais panas. *tanpa gula tau. Then letak atas piring, air nescafe tuh.
- Potong kek ikut ketebalan yang korang nak. Letak kan kek yang dah dipotong atas piring yang ada air nescafe tadi. Both sides. * Make sure jangan overload resapan air tuh ye.
- Sediakan bekas yang sesuai. Letak kan kek yang telah dibasahkan tadi. Kemaskan layer kek tersebut.
- Letak kan lapisan cream yang telah dimixkan tadi atas laisan kek tadi.
- Sebagai hiasan, letak kan serbuk koko atas lapisan cream tadi sambil menapis. * Make sure lapisan koko hanya sebagai hiasan.



Ini lah hasilnya. Tadaaa!!

Selamat mencuba~




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

Crepeku Hancuss

Assalamualaikum

Hai u'olls. Sori tak update blog sekian lama. Before nie raihan busy dengan assignment dan test, tapi sekarang nie raihan dah start cuti semester. Boleh lah datang berkunjung ke blog korang dan menyertai segmen blog yang korang anjurkan. Seriously i'm miss blogging so much. But limited time not allow me to do so. Hope you don't mind.

First thing nak cerita dengan korang dan nak minta tips dengan korang juga. Tadi siang raihan try nak buat mango crepe guna resepi dari internet. But at the end, i failed. Raihan tak berjaya buat crepe nya, sebab tak dapat nak buat nipis dan licin. Korang ada resepi yang korang dah try dan menjadi tak? Boleh share link kat sini yep.

Kbai.




Thanx sbb sudi baca, sila lah komen yep..=)

Copyright @ NURAIHAN AB HAMID. Credit Image to Google
Faded Red Hand Blue Bow Heart Fruity Strawberry Heart